Fogyás diéta fogyás

442

Az elhízás a testzsír túlzott felhalmozódása, amely meghaladja a férfiak 25% – át, a nők 33% – át. Ennek a felesleges zsírnak a lokalizálása kockázati tényező lehet más betegségek esetében. Különösen a menopauzában lévő férfiaknál és nőknél gyakori hasi zsír hozzájárulhat a hyperglykaemia( magas vércukorszint), a hypertonia, a koleszterin és a trigliceridek kialakulásához. Általában az emberek az elhízás, akik nem nagyobb a kockázata a szív-érrendszeri betegségek, szív, légzési elégtelenség, cukorbetegség, magas vérnyomás, epekő, valamint a vastagbél rák többek között.

A spanyol társadalomnak az elhízás tanulmányozására (SEEDO) 2016 című legújabb pozicionálásában “megelőzés, diagnózis és az elhízás kezelése” az elhízásról szól, mint ” egy sokrétű betegség, amelyben elképzelhetetlen főszereplők kerültek fel több évvel ezelőtt.”Túlsúly vagy elhízás nem csak attól függ, hogy mit eszünk, hanem sok más tényező, mint például a fizikai aktivitás, a stressz, a bél mikrobiota (bakteriális bélflóra), társadalmi-gazdasági tényezők, vagy elhízás környezetben.hogyan lehet elveszíteni 20 kg Világossá válik, hogy a felesleges zsír a testünkben nem csak az a kérdés, hogy mit eszünk. Annak megértése, hogy milyen tényezők befolyásolják az egyes személyeket, lehetővé teszi az elhízás megelőzésének és kezelésének jobb megközelítését.

A környezet nem segíti a fogyás

A túlsúly és elhízás gyakorisága felnőtteknél és gyermekeknél nem áll le a növekedéssel.  Egyre több ember szenved ettől, és úgy tűnik, hogy ez a tendencia nem fog megváltozni az elkövetkező években. Az Egészségügyi Világszervezet (who) becslése szerint 2030-ra a spanyolok 58% – a túlsúlyos és 21% – a elhízott lesz. Nyilvánvaló azonban, hogy valami rosszat teszünk anélkül, hogy tovább kerülnénk magunkat.Az elhízásban élünk, vagyis olyan környezetben, ahol sok tényező van, amelyek anélkül, hogy észrevennénk, közelebb hoznak minket a túlsúlyhoz és az elhízáshoz, ami az étkezési és mobilitási módunkat okozza.

És mik ezek a tényezők? 1 termékek betörő szupermarketek, nagy energia sűrűségű, gazdag cukrokban és egészségtelen zsírok, 2спубликацией és marketing, amely körülvesz minket, és arra ösztönöz minket, hogy vásárolni bizonyos termékek, 3социальный növekedés, 4автоматизация házi feladat vagy 5доступность autók, amelyek csökkentik a fizikai tevékenységünket. Különösen a reklám egy nagy feltétele a mi módja az evés. Az élelmiszeripar használja ezt a reklámot a televízióban, a rádióban, a sajtóban vagy más kampányokban, hogy bombázzanak minket olyan információkkal, amelyek meghatározzák döntéseinket, amikor megtöltjük a kosarat.

Azon gondolkodsz, hogy lefogysz? Kipróbáltál különböző diétákat az elmúlt években? Általában visszanyerje lefogyott, vagy még több? Akkor találod magad, amikor nem tudod, mi az? Először is, hogy megértsék, mi / mi a célok, mert segít megérteni, hogy mit csinálsz. Le akarsz fogyni, de miért? Lehetnek egészségügyi okok (javítja a koleszterin, szabályozza a vérnyomást, megakadályozza a jövőbeni egészségügyi problémák, csökkenti az ízületi fájdalom…), esztétika (érezd magad jobban, lásd vékonyabb, viseljen ruhát, hogy most nem illik hozzám) vagy mások, mint te akar tanulni enni egészséges, javítja az ételt, a család, úgy érzi, rugalmasabb…

Minél több célt állít be, annál több okot akar, hogy vigyázzon magára

Ezt a projektet egy táplálkozási szakértő, aki megérti a helyzetet, és az Ön igényeinek megfelelő megoldást kínál. Úgy fogja érezni, hogy elkíséri, eloszlatja a kételyeit, és mindenekelőtt nem veszélyezteti az egészségét. Ha le kell fogynod 20 kilót, javaslom, hogy állíts fel kisebb célokat. Hasonlítsa össze egy létrával, ahol minden egyes lépés, amit felemel, 3-5 kilót fog veszíteni, és egy újabb lépést tesz a végső cél felé.

A változás kezdete!

Már most világos számodra, hogy le akarsz fogyni, és tudod, mi az oka annak, hogy ezt csinálod. Itt az ideje változtatni, tanulni és kijutni a komfortzónádból. A szokásai és a jelenlegi szokásai növelik a súlyát, és ezáltal az egészségügyi problémák kockázatát.  Felejtsd el a divatot, ami csodákat ígér. Nem csak fogynod kell, hanem javítanod is kell az étellel való kapcsolatodon, megtanulnod, mik a hibáid, és hogyan javíts a szokásaidon. Először is, “az egészséges étrend meg kell vásárolni egy egészséges.”Írj egy listát mindenről, amire szükséged van. Online vagy a környék piacain, üzleteiben vásárolhat. Próbálja meg, hogy hűséges ugyanazon a helyen, akkor találkozik veled, és felajánlja, ami illik hozzád. Azt javaslom, ossza szét a vásárlás:

  • Havi vásárlás mindennel, ami hosszú eltarthatósági. Vaj, tej, növényi ital, rizs, tészta, zacskók dió, konzerv étel, hüvelyesek és fagyasztott élelmiszerek.
  • Kéthetente főleg húst és halat lehet venni, amit megfőzhetsz az étrendben és megfagyhatsz.
  • Friss és romlandó termékek, például gyümölcsök és zöldségek heti vásárlása.

Változatos vásárlás. Ne mindig ugyanazt a halat, vagy ugyanazt a zöldséget. Ez egyhangúságot teremt. Használja ki az idényjellegű termékeket, vegye figyelembe az árakat és ajánlatokat.  Ne ess abba a hibába, hogy üdítőitalokat, süteményeket vagy jégkrémet vásárolsz arra az esetre, ha valaki eljönne az otthonodba, vagy van a gyerekeknek. Ezek őrült termékek az Ön számára, és természetesen a gyerekek. Ha van, hogy otthon, akkor valószínűleg kísértésbe.

Már van egy vásárlás, Most kattintson a “szervezze ebéd és vacsora a héten”. Ha azt tervezed, hogy jobban és változatosabban eszel. Egy 30 perces befektetés megkönnyíti a heted. Még az étkezéseket is egyeztetheti a partnerével és a gyerekeivel. Vegyük referenciaként néhány ötletet adunk (javasolt Laia menü). Változtassa meg az ételeket kipróbálásával új recepteket. Enni és fogyni tanulni nem csirkén és salátán alapszik. Van sok lehetőség, hogy lesz, hogy felfedezze az új termékek, változhat, különösen élvezni.

Az egészséges étel, a fizikai aktivitás, a kulcs a fogyás

Az elhízás számos tényező eredménye, és a fizikai aktivitás az egyik közülük. Minden alkalommal, amikor kevesebbet mozgunk. Irodai munka, hogy tartsa minket a székben 8 órán át, utazás autóval vagy motorkerékpár, technológiai fejlődés, amely megfelel nekünk (mosogatógép, porszívó), időhiány és lustaság mozogni. Csináltál már tesztet, hogy hány lépést teszel meg egy nap? Ha megteszed, meg fogsz lepődni. És a legrosszabb, hogy néha hétvégén a kanapén töltjük, mert pihenni akarunk.

Hogyan távolodjunk el a mobilitástól? Használja ki a gyaloglás vagy kerékpározás előnyeit, használja a lépcsőt otthon, a munka, a metró, menjen le egy vagy két megálló a célállomásra, majd fejezze be a sétát. 2 nap egy héten megy a sport vagy tevékenységek, mint például a tánc, túrázás, kerékpározás a hétvégén, vagy úszás. A testmozgás segít abban, hogy fizikailag és pszichológiailag jobban érezd magad, és segít a fogyás céljának elérésében.