Mi az az egészséges diéta?

454

Miről beszélnek az emberek, amikor az egészséges táplálkozásról van szó, és arról, hogyan vezessük a tökéletes étrendet az egészségünk érdekében.

Amikor megemlítjük az “egészséges táplálkozás” kifejezést, sokan a híres”mediterrán étrend” – re gondolnak. A vicces dolog az, hogy több éve sok mediterrán otthonok, az étrend követni egyre eltéríti ezt a stílust az evés, hogy nem kellett volna elvesznie. Ha ezt az egészséges táplálkozás koncepciót a következő kulcsokhoz kapcsolod, segíthetsz nekünk:

  • A kardiovaszkuláris problémák előfordulásának csökkentése.
  • A diabetes mellitus előfordulási gyakorisága alacsonyabb.

Csökkenti az elhízást.

Ez nem arról szól, hogy tovább éljünk, hanem arról, hogy jobban éljünk, szóval honnan tudjuk, hogy mit jelent? A válasz szintén egyértelműnek tűnik: jó egészségtanulással a tanulás és a tanulás egész folyamata, hogy olyan szokásokat szerezzenek, amelyek egészségesebb életet teremtenek számunkra. olvassa el a cikket

A szokásos “dohányzás öl”, meg kell hozzá egy sor tipp, mint a” séta fél óra egy nap”,” eszik több gyümölcsöt és zöldséget “vagy”ellenőrző alkoholfogyasztás”. Biztos vagyok benne, hogy már sokszor hallotta őket.

A táplálkozás fontossága az egészségünk szempontjából

De koncentráljunk az ételre: tudjuk, hogy az emberek étrendje közvetlenül befolyásolja az egészségüket, teljesítményüket és bizonyos betegségekkel szembeni ellenállásukat. Társadalmunkat általában nem az élelmiszerhiány-orientált betegségek jellemzik; betegségeink mára inkább a tápanyagok túlzott vagy kiegyensúlyozatlanságának tulajdoníthatók. Ezért vannak olyan betegségek, mint az elhízás, és minden kapcsolódó vele: magas vérnyomás, miatt egy diéta magas só; arteriosclerosis, mivel a diéta magas telített zsír,…

Hogyan térjek vissza az egyensúlyba? Áttérve az alapokat újra, emlékezés az élelmiszer piramis, ahol a legalacsonyabb szinten tavaly adtak számos szokások, hogy együtt a táplálkozás tesz minket elérni jobb egészség. Napi testmozgásról beszélünk, érzelmi stabilitásról, megfelelő kulináris technikákról, megfelelő hidratálásról és a kalóriabevitel alkalmazásáról a kiadásainkhoz. Onnan beszélhetünk arról, hogy egy piramisban eszünk, ami alulról felfelé elmond mindent az ételről, amit minden nap bele kell tennünk az étrendünkbe, hogy elérjük a piramis csúcsát, azokat, akiknek időről időre fogyasztaniuk kell.

Nézzük meg lassan.:

  • A legalacsonyabb szinten talál termékeket, hogy meg kell enni minden nap: gabonafélék, kenyér, sütik, tészta, burgonya,… olyan szénhidrátok, amelyek energiát adnak nekünk azáltal, hogy teljes fogyasztásukat ajánlják.
  • A 2. szinten gyümölcsöket, zöldségeket és zöldségeket találunk, amelyek vitaminokat, rostot, ásványi anyagokat és antioxidánsokat hoznak nekünk. Az Extra szűz olívaolaj ezen a szinten szerepel.
  • A 3.szinten félszilárd vagy zsírmentes tejtermékek, fehér hús (baromfi/nyúl), hal, hüvelyes, tojás és diófélék jelennek meg.
  • A 4. szinten van vörös hús, feldolgozott, kolbász. Ezen a szinten már most is további élelmiszerekről és mérsékelt fogyasztásról beszélünk (nincs rájuk szükség, de továbbra is minden egyes személy dönt arról, hogy megeszi-e vagy sem, és mindig mértékkel).
  • Az utolsó 5. szinten cukorban, sóban és zsírokban, például vajban gazdag élelmiszerek találhatók. Legyen óvatos velük, mivel több koleszterinnel kapcsolatos zsírok (rossz). A csecsebecsék, amiket a gyerekeinknek vettünk, ezen a szinten vannak.

Milyen étrendet ismerünk, ami ellentmond az egészséges étrendnek?

Jobb, ha elfelejtjük a diétákat, amelyek ígérik, hogy gyorsan fogyni, vagy azokat, amelyek befolyásolják a folyadékok és zsírok eliminációját. Nincsenek csodaedények vagy szuper ételek. Minél hamarabb elfogadod ezt a valóságot, annál jobb neked. Szintén méregtelenítő étrend: az emberi test maga egy méregtelenítő elem, a vesék, máj, széklet, verejték, stb.segítségével…. Takarításhoz. Beszéljünk a józan észről, hogy jó és egészséges ételt hozzunk. És természetesen mindig konzultáljon orvosával és a nővérrel, ha bővíteni szeretné az információt, vagy ha szabályoznia kell az étrendjét

Egy másik jó ok, hogy vonzza a gyerekeket, hogy felkészítse őket, hogy azok a helyes döntéseket az élelmiszereket eszik. Ez nem jelenti azt, hogy a gyermek hirtelen inkább egy sült krumpli saláta, de étkezési szokások, hogy segít neki a jelen vezethet, hogy egészségesebb döntéseket életed végéig. Fontos, hogy fokozatosan változtassa meg étkezési szokásait. Ne próbálja meg, hogy drasztikus változások egyik nap a másik, vagy esik a csapdába, hogy gyakori hibákat, amikor fogyókúra. A kis napi változásoknak nagyobb és hosszabb ideig tartó hatása lesz.

Ha gondja van az étrendjének megváltoztatásával, vagy attól tart, hogy nem kapja meg az összes szükséges tápanyagot, forduljon orvosához. Ő vagy ő adhat néhány gyakorlati tanácsot, vagy lépjen kapcsolatba egy táplálkozási szakember, aki tud Önnek további segítséget. A konyhában, hozzárendelése korának megfelelő feladatokat a gyermek úgy, hogy ő nem sérült vagy túlterhelt. Az ebéd végén ne felejtsd el megdicsérni a szakácsot.

Iskolai ebédek is szolgálhat oktatási a gyermekek számára. Mi több, ha rá tudod venni őket, hogy gondolkodjanak azon, hogy mit fognak ebédelni, akkor talán segíthetsz nekik pozitív változásokat eszközölni. Kérd meg őket, hogy osszák meg, milyen ételeket szeretnének enni ebéd közben, vagy menjenek el együtt a szupermarketbe, hogy egészséges ételeket vásároljanak, amelyeket be lehet vinni az iskolába.

HOGYAN LEHET JAVÍTANI A DIÉTA

Próbálja meg enni három kiegyensúlyozott étkezés egy nap rögzített egészséges snack, ha szüksége van rájuk. Reggeli fontos, így nem szabad kihagyni, különösen, ha Ön próbál lefogyni. Általában, ha azt szeretné, hogy javítsa a diéta, vannak bizonyos élelmiszerek, hogy meg kell próbálni többet enni, mások, hogy kevesebbet kell enni. Néhány példa az alábbiakban található.