Nem a testmozgás időközönként nagy intenzitású, hogy elveszítse a zsír?

422

Bebizonyosodott, hogy a rendszeres testmozgás elősegíti a jó egészség és a betegségmegelőzés fenntartását. Elmagyarázunk minden előnyt, amit ez nyújt neked, mind fizikailag, mind lelkileg.

Sport és egészség

A Sport javítja a szív egészségét azáltal, hogy csökkenti a pulzusszámot és elősegíti a keringést Tartalom megosztása a Facebookon Tartalom megosztása a Twitter megosztás tartalmán a Google Plus megosztás tartalmán a Pinteresten A Menéame tartalmának megosztása e-mailben. A testmozgás nyugtató hatást gyakorol mindaddig, amíg rendszeresen gyakorolják, hogy ritmikus sport, mint a séta, kerékpározás, futás, stb. Időtartam 5-30 perc közepes fizikai intenzitással. Ezek általában a sport előnyeit a szív

Szívfrekvencia

Fizikai gyakorlat magában foglalja a számos előnye a szív, mint például:

Csökkent pulzusszám. Amikor egy erőfeszítést tesznek, növeli a vér mennyiségét, hogy kényszerül ki a szív minden stroke. Azaz, van nagyobb hatékonyság a szív oldalon, kevesebb energiát a munka. Elősegíti a keringést a szívizom.

Keringési rendszer

Ez egy olyan rendszer, amely a szívből és különböző erekből áll, amelyek felelősek a vér eloszlásáért az egész testben, segítve a szöveteket a megfelelő oxigén és tápanyagok beszerzésében és a hulladék eltávolításában.

Az előnyök, hogy a Sport hozza meg:

  • Segít csökkenteni a vérnyomást
  • Csökkenti a vérrögök számát az artériákban, megelőzve a szívrohamot és az agyi trombózist
  • Növeli a vérkeringést az izmok az egész szervezetben
  • Javítja a vérkeringést a vénák, megakadályozza a visszerek visszerek.

Dohány

Dohányosok, akik gyakorolnak könnyebb leszokni, mint az emberek, akik nem gyakorolnak. Továbbá, ha így tesz, észre fogja venni, hogy a tüdeje és az állóképessége jelentősen javul.

Pszichológiai szempont

Testmozgás közben endorfinokat, neurotranszmittereket szabadít fel nagy fájdalomcsillapító erővel, hasonló tulajdonságokkal, mint a morfium, elősegítve a jólét érzését edzés után. A mozgásszervi rendszer számára több energiát és munkalehetőséget biztosít.

Ajánlások a fizikai aktivitás minden életkorban

Ezért egyértelmű, hogy gyermekek és serdülők vagy felnőttek esetében a gyakori testmozgás sok előnyt jelent, feltéve, hogy azt szakértők tanácsára végzik, és képességeinkhez vagy lehetséges egészségügyi problémákhoz igazítják a gyakoriság és intenzitás mértékét. E tekintetben az Egészségügyi Minisztérium és az oktatási és Sportminisztérium számos ajánlást tesz a fizikai tevékenységre (gyakoriság, intenzitás,

Segít-e a testmozgás nagy intenzitású időközönként, hogy elveszítse a zsírt?

Ez a fajta edzés egy jó recept a fogyás és a fogyás. Arról szól, hogy minél több fizikai munkát végezzünk a lehető legrövidebb időn belül. Minden évben az American College of sport medicine (ACSM) közzéteszi a fitness trendek listáját a következő évre. 2018-ban a nagy intenzitású intervallum képzés (HIIT) visszatér a lista élére, az erőnléti képzés és a jóga felett.

Nem meglepő, HIIT továbbra is az egyik leggyakrabban használt gyakorlat a sport rajongók. A nagy intenzitású képzés alapja, hogy a lehető legrövidebb időn belül a lehető legjobb fizikai munkát végezzék, ezáltal maximalizálva a képzés előnyeit. Ezen kívül, gyakorlatok, amelyeket végeznek általában nem igényel sok anyagot, és sok közülük lehet végezni bárhol, például otthon, az edzőteremben vagy az utcán.

Mi a nagy intenzitású gyakorlat

Intenzív gyakorlatok végrehajtása

HIIT jön a nagy intenzitású intervallum képzés, mivel a kombináció a rövid gyakorlási intervallumok maximális intenzitással rövid pihenőidők vagy alacsony intenzitású gyakorlatok. Ez a rendszer különösen vonzotta azokat az embereket, akiknek kevés idejük van a sportra, és akik azonban olyan eredményeket keresnek, mint a fogyás. Valójában ez az egyik legkeresettebb előnye azoknak, akik a HIIT-et gyakorolják, és hogy a nagy intenzitású tevékenység során növeli a zsíroxidációt.

Egyes tanulmányok azt mutatják, hogy ezek az energiaköltségek a képzés után is fennmaradnak. Egy másik javulás, amely a HIIT létrehozásával történik, a vázizmok adaptációja, így növeli a mitokondrium méretét, és az anyagcsere a zsírokat üzemanyagként használja edzés közben. Egyes tanulmányok azt a következtetést vonják le, hogy a nagy intenzitású edzés, éget több bőr alatti zsír, és javítja a maximális VO2, valamint az inzulin érzékenység.

Az intervallumok elkészítése

Intervallum gyakorlatok

A nagy intenzitású képzés többféle módon is elvégezhető. Sőt, többek között ismert módszertan Tabata, crossfit vagy hét perc edzés. A Tabata-módszert úgy tervezték, hogy két-négy, legfeljebb 20 másodperces és 10 törésintenzitású munkagépet üzemeltessen. Ez lehet elvégezni egy futópadon vagy pályán, egy álló kerékpár vagy elliptikus kerékpár. Ajánlott, hogy TABATA meg kell ismételni kétszer-négyszer egy héten. Fontos, hogy az előmelegítés legalább öt percig, ne hagyja ki a szakaszon, amely szintén tart öt percig.

Crossfit egy másik fegyelem, amelyben dolgozik nagy intenzitással. Azonban a céljaidhoz izomcsoportokat is hozzáadsz tornával, testsúlyú vagy súlyzós tevékenységekkel. Így a crossfit szakemberek több fizikai képességet szerezhetnek, például erőt, kitartást vagy rugalmasságot egyszerre. Attól függően, hogy a munka a nap, van egy képzés vagy munka a nap, a napszakok, a szünetek és szünetek, valamint a gyakorlatok változnak napról napra. Ahogy a név is sugallja, hét perc edzés egy olyan rendszer, amelyben a 12 állomás áramkört kell befejezni perceken belül. Az idő oly módon oszlik meg, hogy a 30 másodperc gyakorlatok végzik a testsúly (guggolás, vasalók, push-up…) majd 10 másodperc pihenés. Általában ez a rendszer megismétlődik 2-3 alkalommal összesen, attól függően, hogy a fizikai alakja a személy.

Hogyan lehet elindítani egy HIIT programot?

A HIIT ülés megtervezése létfontosságú. Annak ellenére, hogy szükség van egy kis időre, hogy végre, fontos, hogy úgy gondolják, hogy a fizikai forma, valamint, hogy a lehető leghatékonyabban működik a beállított időn belül. A HIIT ülés kell állnia egy jó bemelegítés, mivel a vonat az izmok nagyon gyorsan, és a hideg kialakulása vezethet sérülés. Meg kell szentelni 15-20 perc statikus fűtés (mozgó közös körökben), valamint a dinamikus (ugrás vagy kis Sprint), így lehet kezdeni a nagy intenzitású gyakorlatok.

A gyakorlatok elvégzésére HIIT általában végzik a terhelés a test maga, legalább, hogy elkezd dolgozni ezekkel az intenzitásokkal. Az alapokat úgy végezheti el, mint a felülések maximális száma 30 másodpercig, 10 másodpercig pihenhet, majd folytathatja ugyanazt a dinamikát olyan gyakorlatokkal, mint a lépés, fekvőtámasz vagy böfögés. Ön is dolgozik maximális sebességgel fél percig pihenni 45 másodpercig, amíg észre nem veszi, hogy lábadozik előtt a működő tüskék. Végül, fontos megjegyezni, hogy a HIIT program megkezdése előtt ajánlott, hogy látogassa meg az orvos egy általános vizsgálat, és erősítse meg, hogy képesek vagyunk elvégezni az ilyen intenzív tevékenységek.