Oka a fájdalom a lába

764

A célja, hogy ez a cikk hangsúlyozni, hogy sok, a betegségek, a gerinc, ami fájdalmat okozhat a lába, illetve egyéb tünetek, az alsó végtagon. A sikeres kezelés alapja a számítás az anatómiai diagnózis szükséges bázis fájdalom, egyedi. A szakemberek, hogy törődik a gerinc, speciálisan elkészített, megfigyelés, diagnózis, valamint kezelési ezekben a helyzetekben.

Az alábbi leírás a hátfájás, amely gyakori oka a fájdalom a láb vagy a láb.

Degeneratív betegségek ágyéki porckorong

Ahogy öregszünk, a lemezek a gerinc kiszáradhat (vizet veszít), degenerált, elveszti rugalmasságát, valamint lehetővé teszi a kis mozgások, ami okozhat fájdalmat, amit sugároz a lemezről, hogy a lábát. Bár a fő tünet a degeneratív ágyéki porckorong betegség, mint általában, hátfájás, a lába gyakori tünet.

A degeneratív betegségekre az ágyéki porckorong fáj a lába vagy a láb, ez az úgynevezett “fájdalmat”. Egy másik jellegzetes példa az említett fájdalom a fájdalom a nyak -, kar -, vagy váll által okozott miokardiális infarktus. Az agy nem mindig tudják megkülönböztetni, hogy mi a forrás, a fájdalom, ezért érzékeli a fájdalmat, az még bizonytalan számos területen. A kisugárzó fájdalom általában tompa fájdalom, erős, de nem egyértelműen honosított.

Fáj a lába miatt degeneratív lemez betegség is előfordulhat, ha az ideg root tömörített. Ez azért van, mert amikor a lemez degenerált zsugorodik, mozog, s ennek következtében, nem túl sok hely az ideggyököket. Ez is ismert, mint foraminal szűkület. Fáj a lába miatt ideg root sűrített vagy gyulladt, általában akut, elektromos Ablakok.

Ágyéki porckorongsérv lemez

Porckorongsérv hajlamos arra, hogy gyakoroljon nyomást a gyenge pontja a lemezen, a terület található, mely alatt az ideggyököket. Ez okozza a fájdalmat, amit sugároz le az ülőideg során a beteg a lába, a lába. Attól függően, hogy melyik ideg root érintett, más idegek (közel a ülőideg) is lehet benne.

A tünetek a porckorongsérv az alsó vissza, hajlamosak változtatni attól függően, hogy hol a porckorongsérv. Vannak különböző nem-sebészeti eljárások, ez enyhíti a láb fájdalom a legtöbb típusú sérvek a lemez. Ha erős fájdalom, vagy rokkantsági, microdiscectomía (vagy microdescompresión), hogy távolítsa el a lemezt, enyhíti a nyomást a képe, amely lehetővé teszi a zsibbadás csökken az az idő, amikor az egészséges ideg.

Ágyéki gerinc szűkület

Spinalis stenosis az alsó vissza akkor fordul elő, amikor az ideggyököket sűrített vagy raquídeos obturan, mint egy szabály, ízületek facetarias kibővített található, hátul, a gerinc. Spinalis stenosis rendszerint, de nem mindig fordul elő, az idős betegek, mert az ízületek facetarias, mint miatt degeneráció a gerinc, ami általában akkor fordul elő, a korral.

A szűkülő lehet erősíteni, mágneses rezonancia segítségével. A gyakran említett tünetek a spinalis stenosis: fáj a lába, fájdalom sugárzik, bizsergés, gyengeség, a lábak, vagy zsibbadás. Az orvosok általában használja a szót, ideggyökér-bántalom, vagy isiász leírni ugyanazokat a tüneteket.

Fáj a lába miatt a szűkület általában akkor lépnek fel, fokozatosan idővel (amely tükrözi a kumulatív folyamat, összehúzódás, hogy zajlik a gerinc, mint az ízületek facetarias növelik). A tünetek a spinalis stenosis általában javulnak, ha a beteg fülelt, egy olyan rendelkezést, hogy az a hatása, nyissa ki a hátsó gerinc, valamint csökkenti a nyomást az ideggyököket a gerinc.

Spondylolisthesis

Spondylolisthesis akkor fordul elő, amikor a csigolyák a gerinc csúszik előre relatív, hogy a csigolya alatt, illetve vállalja, hogy a természetes szerkezetét, a szegmens a gerinc, valamint a stabilitási, illetve a rugalmasság.

A bizonytalanság okozhat egy ideg, ami fájdalmat okoz, a láb. Sok beteg talál enyhülést a fájdalom keresztül kombinációja gyógytorna, pihenés közben epizód akut fájdalom, de instabilitás fontos, gyötrő fájdalom lehet kezelni segítségével egy sablont művelet. Isiász tünet, a probléma az alsó vissza

Anime arról, isiász

Gyakran előfordul, hogy az a kifejezés, isiász vonatkozik fájdalmat tünetek, a lábak által okozott fent említett feltételeknek. Ez azért van, mert gyakran előfordul, hogy a fájdalom sugárzik mentén az ülőideg, amely akkor fordul elő, bizonyos ideggyököket a vissza kiterjed a hátsó oldalon minden láb a láb.

Isiász megnyilvánulhat akár abban a formában, állandó fájdalom (rendszerint a fenék) vagy, mint a szúró fájdalom a lábában.

Hgy pontosan diagnosztizálni láb fájdalom

Két Államok, piriformis szindróma, zavar I. a közös is, mert fáj a lába, a tünetek hasonlóak az isiász. Valószínű, hogy ő talán pontosabb diagnózis az oka a fájdalom a beteg egyértelmű tájékoztatást arról, hogy a fájdalom jellege, illetve a tünetek.

Bizonyos fogalmak, világos, érthető, amely segít, hogy egy pontos diagnózis, vagy:

  • A pozíció vagy az út, a fájdalom sugárzik a lábát
  • A test helyzete, ha nincs fájdalom
  • Érzések (pl. fájdalom, bizsergés, égő, szúró fájdalom, lancinante)
  • Gyakran (például, időről időre, gyakrabban, állandó)
  • Egy leírást, hogy mit tesz a fájdalom rosszabb, vagy részben

Ez az információ részeként egy teljes kórtörténetét, valamint a vizsgálat, diagnosztikai vizsgálatok (például mielografía CT, MRI, stb.), lehetővé teszi, hogy a szakember a gerinc elkülöníteni a nagyobb pontosság a valószínű oka a fájdalom láb, láb kapcsolódó oszlop, illetve azonosítani a lehetséges kezelési lehetőségek.